fbpx

Platformă de știri și opinii

Schimbări majore! Toate școlile funcționează cu prezență fizică. Criteriul de trecere în online – grad de ocupare a spitalelor de 75%. În Dâmbovița este de doar 11%

in Actualitate/Educație/Sănătate by
Banner

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, si cel al Sănătății, Alexandru Rafila, au anunţat că luni ( n.red.17 ianuarie) toate școlile și grădinițele din țară vor putea fi deschise. Decizia vine după modificarea scenariilor de funcţionare, care de acum înainte vor ţine cont de ocuparea spitalelor Covid, nu de procentul de vaccinare sau de rata de infectare.

Ne-am deculpat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul – rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică, pentru că în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a susţinut Cîmpeanu.

Şi pentru că școlile vor funcționa de acum în funcție de gradul de încărcare a spitalelor, de luni toate sunt deschise. a mai spus ministrul.

„Pragul este de 75% (ocupare a spitalelor din judeţ), un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a mai spus acesta (n.red. 14 ianuarie).

Cel mai mare grad de ocupare a paturilor Covid este în Suceava, de 34%, Alexandru Rafila anunțând că acesta este și județul cu cea mai mică rată de vaccinare din țară. Pe locul doi însă la gradul de ocupare a paturilor e Clujul, cu 28%, iar acesta e unul dintre județele fruntașe la vaccinare, a mai spus acesta.

Rata de ocupare a spitalelor va fi publicată pe site-urile Direcțiilor de Sănătate Publica Locală (DSP-uri), a mai anunțat ministrul Sănătații.

DSP Dâmbovița a anunțat deja, că, în data de 14 ianuarie, rata de ocupare a spitalelor din județul Dâmbovița (secții covid) este de doar 11%, iar în aceste condiții toții elevii din Dâmbovița vor fi prezenți fizic la cursuri, în data de 17 ianuarie (luni).

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Go to Top