fbpx

Platformă de știri și opinii

Deputatul Daniel Blaga, reacție fermă despre un subiect sensibil – violența domestică din România

in Politică by
Banner

Deputatul (USR) dâmbovițean, Daniel Blaga a abordat, pe contul personal dintr-o rețea de socializare, unul dintre subiectele sensibile din România. Este vorba de violența domestică, la care sunt supuse femeile din România, un fenomen de amploare, spune deputatul dâmbovițean, ce nu a fost gestionat corespunzator, în ciuda faptului că există câțiva pași făcuți, de către stat, pentru îndreptarea situației.

Daniel Blaga, deputat USR de Dâmbovița

Ultimii ani sper că au reușit să ne deschidă ochii cu privire la nevoia de a ne simți în siguranță, căci a fi în siguranță nu-i vreun moft sau vreun privilegiu. Din păcate, mii de oameni, femei în primul rând, trăiesc zilnic cu teama unui nou abuz, în țara noastră. Iar noi nu avem voie să închidem ochii. Pur și simplu nu avem voie.

Violența domestică e o problemă sistemică în România, una ce poate fi oprită doar dacă luăm măsuri ferme, mizând pe empatie dincolo de orice, căci fără ea nu avem cum să înțelegem durerea, teama, spaima și traumele pe care femeile le trăiesc zilnic. Uneori mult mai aproape de noi decât am crede. Felicit Guvernul pentru decizia de a demara procedurile pentru achiziția brățărilor electronice care protejează victimele violenței domestice însă nu pot să nu fiu mâhnit de faptul că, în acest moment, MAI a decis să achiziționeze puțin sub 1000 de kituri, în condițiile în care avem acum în vigoare aproximativ 4300 de ordine de restricție. Și e cert că numărul abuzurilor e în realitate unul mai mare. Sper ca toți parlamentarii să urmeze exemplul colegei mele, Oana Țoiu, și să iasă public pentru a cere achiziționarea integrală a kit-urilor necesare. Cât mai curând.Știu, trăim o perioadă în care, pe anumite subiecte, părerile noastre sunt diferite. Am convingerea însă că aici nu avem cum să fim divizați. Violența nu are justificare iar perpetuarea sa nu poate fi acceptabilă.”

A scris, pe contul său personal de facebook, deputatul Daniel Blaga.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Politică

Go to Top