fbpx

Platformă de știri și opinii

Campanie de testare gratuită, pentru depistarea hepatitelor virale. Proiectul va dura 6 luni, iar între parteneri este și CJ Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit astăzi evenimentul de lansare a Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B, D și C în județul Dambovița, susținută de Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), LIVERO 2 SUD și CJD.

Campania care se va derula pe parcursul a 6 luni, și în care sunt implicați 36 de medici de familie din județul Dâmbovița, poate reprezenta șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate pentru cei care au contactat această boală.

Testarea este realizată din fonduri europene, fiind cel mai însemnat program de screening realizat în România, urmând să fie testate 120.000 persoane din 12 județe din Regiunile de Dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia.

„Mă bucur că proiectul implementat de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA, LIVERO 2 SUD, se adresează persoanelor cu posibilități financiare reduse sau neasigurate în sistemul național de sănătate, persoanelor care suferă de dependență de alcool, droguri și alte substanțe toxice.Prin programul de screening derulat în cadrul acestui proiect vom putea preveni efectele unei reale probleme de sănătate publică. Mulți dintre concetățenii noștri nu știu că sunt purtători ai acestei infecții.Tocmai de aceea, această campanie, care se va derula pe parcursul a 6 luni și în care sunt implicați 36 de medici de familie din județul Dâmbovița, poate reprezenta șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate pentru cei care au contactat această boală.În calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița voi sprijini întotdeauna proiectele care au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate a dâmbovițenilor și vom investi, în permanență, în sistemul sanitar dâmbovițean.”

A anunțat Corneliu Ștefan, președinte al CJ Dâmbovița, instituția gazdă și în acelasi timp partener în proiectul demarat astăzi ( n.red.14 ianuarie 2022).

Dâmbovița este cel de-al treilea județ care se alătură campaniei, care a debutat în luna iulie 2021, acest program fiind realizat în cadrul unui proiect cofinanțat din FSE, prin POCU 2014-2020.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Go to Top