fbpx

Platformă de știri și opinii

Se dau, în continuare, amenzi, în Dâmbovița, pentru neportul măștii de protecție sanitară. 12 persoane amendate, în ultimele ore

in Actualitate by
Banner

Dacă în ceea ce privește controlul calității măștii de protecție sanitară, ce este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile publice deschise cât și cele închise (n.red.- din data de 8 ianuarie), lucrurile nu sunt pe deplin lămurite, în ceea ce privește obligativitatea purtării unei măști de protecție (împotriva covid-19) lucrurile sunt clare. Cei care nu poată acest accesoriu sunt amendați, conform legii. În județul Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, 12 persoane au fost sancționate, de polițiști, din acestă cauză.

Imagine de Arhivă

Conform IPJ Dâmbovița:

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de ordine publică, au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pe linia verificării modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 234 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 47.130 de lei, și au intervenit la 18 evenimente, dintre care 11 au fost sesizări prin SNUAU 112. Au fost sesizate 14 infracțiuni, dintre care 5 au fost contra persoanei și 5 contra patrimoniului.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe raza întregului județ, au fost desfășurate 21 de acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate 1.334 de persoane, verificate 120 de agenți economici, dintre care 59 au fost restaurante/terase/fastfood-uri și 19 operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Activitățile desfășurate au vizat și controlul mijloacelor de transport persoane, fiind oprite în trafic 309 de autovehicule.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate că nu respectă normele referitoare la portul măștii de protecție.”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Go to Top