fbpx

Platformă de știri și opinii

Reunire cu artificii la Petrolul. Suporterii au făcut show la primul antrenament al favoriților din acest an

in Sport by
Banner

Petrolul și-a început perioada de pregătire în vederea părții a doua a sezonului Ligii 2 într-o atmosferă senzațională, în noctură, pe stadionul ”Ilie Oană”, cu câteva sute de suporteri în tribune, aceștia apelând la fumigene, petarde și chiar artificii pentru a-și încuraja favoriții.

La reunirea liderului Ligii 2 s-au aflat 33 de jucători, printre care și noua achiziție Mihai Velisar, adus de la Gaz Metan Mediaș, însă nu și Armando Vajushi, albanez la care antrenorul Nae Constantin a decis să renunțe în această iarnă. Aceasta este, de fapt, și cea mai mare veste-surpriză a primului antrenament susținut de Petrolul în 2022.

Mihai Velisar și șase juniori, noutățile din lotul Petrolului

Nae Constantin, stafful său și cei 33 de jucători prezenți la reunire au fost întâmpinați pe ”cu mare dragoste de către suporterii prezenți în tribunele arenei ploieștene”, a anunțat Petrolul pe site-ul său oficial. Principala noutăte din lot a fost Mihai Velisar, revenit, oficial, astăzi în tricoul echipei ploieștene, după o experiență de doi ani și jumătate la Gaz Metan Mediaș.

Așa cum clubul anunțase înainte, la reunire au fost prezenți și juniorii Cătălin Tolea (2003, aparținând de CSS Târgoviște), Juan Pătrașcu (2004, CCJ Petrolul), Iulian Duță (2003, CCJ Petrolu), Mihnea Rădulescu (2005, CCJ Petrolul), Albert Dima (2005, CCJ Petrolul) și Mario Ioniță (2007, CCJ Petrolul).

Armando Vajushi mărește lista jucătorilor care se despart de Petrolul

Capitolul despărțiri îi cuprinde pe Andrei Rus, Constantin Stoica, de care Petrolul se desparte definitiv, Antoniu Manolache, Alexandru Saim Tudor și Mihai Nițescu, care vor pleca, sub formă de împrumut, la echipe unde să aibă posibilitatea să joace mai mult, dar și pe, surpriză, Armando Vajushi.

Nicolae Constantin a decis să renunțe la mijlocașul albanez care intrase deja în ultimele șase luni de contract cu clubul și care era al doilea golgheter al echipei în acest sezon, cu cele 6 goluri marcate în cele 11 meciuri în care a fost utilizat.

”A fost decizia mea, în special, de a nu mai miza pe Vajushi. S-a întâmplat asta și din cauza lui, nu îmi face nicio plăcere să anunț despărțirea de Vajushi, dar ne asumăm acest lucru și consider că ne putem descurca și putem promova și fără el”, a precizat Nicolae Constantin.

Capriciosul albanez fost la Chievo sau Livorno, a ajuns la Petrolul în ianuarie 2020, de la Teuta Surres (Albania), și a evoluat în 34 de meciuri de Liga 2 pentru ploieșteni (2+21+11), pentru care a marcat 16 goluri (1+9+6). În actualul sezon a prins 11 meciuri din 16, 9 ca titular, în 8 a fost schimbat și a reușit să înscrie 6 goluri, trei din penalty.

”M-am gândit să purtăm discuții cu jucătorii când vin. Am vrut să-i lăsăm să-și petreacă sărbătorile liniștiți și vom aborda câțiva dintre jucătorii care au, totuși, un nivel salarial mai ridicat pentru o diminuare până la vară și compensarea acestei diferențe la promovare. Din punctul meu de vedere, sunt niște lucruri normale, dar depinde și cum privesc jucătorii, depinde cum își doresc să continue sau să nu continue. Cert este că Vajushi a intrat în ultimele șase luni de contract. Trebuie să port o discuție cu stafful tehnic. În funcție de hotărârea lor, vom proceda în consecință”, spunea Costel Lazăr, în cadrul emisiunii ”Neconvențional”, de la Ploiești TV.

Foto: liga2.prosport.ro

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Sport

Go to Top