FRF a ales! Noul selecționer, Adrian Mutu, ar urma să fie anunțat pe 15 ianuarie

in Sport by
Banner

După ce au fost refuzați de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, oficialii Federației l-au avut ca favorit pe Adrian Mutu, însă au mai existat discuții și cu alți antrenori, precum Ladislau Boloni, Edi Iordănescu și Victor Pițurcă.

Dintre aceștia, pe listă a mai rămas doar Adrian Mutu, care urmează să fie anunțat ca selecționer al României, scrie GSP.ro. Numirea ar urma să fie oficializată pe 15 ianuarie, după o ședință a Comitetului Executiv.

Ultimul antrenor cu care FRF a purtat discuții a fost Ladislau Boloni, care, în ciuda experienței uriașe, nu a fost ales din cauza faptului că nu a mai avut nicio legătură cu fotbalul românesc în ultimii 20 de ani și nu cunoaște fondul de jucători.

„Briliantul” a fost încă de la început favoritul șefilor de la FRF pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost deciși din start să meargă pe varianta Adrian Mutu, însă, în urma ședinței Comisiei Tehnice, în care au apărut și alte nume, au hotărât să mai aștepte până la numirea noului selecționer.

Oficialii FRF îl cunosc pe Adrian Mutu de la naționala de tineret, pe care tehnicianul a condus-o până în primăvara lui 2021, iar relația dintre cele două părți este excelentă. Burleanu și Stoichiță consideră că „Briliantul” s-ar adapta mult mai bine la ceea ce înseamnă atât presiunea de la echipa națională, cât și la relația cu suporterii

Alături de Ladislau Boloni și de Adrian Mutu, pe o ”listă scurtă” a Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer al primei reprezentative s-au mai aflat Victor Pițurcă și Edi Iordănescu.

România nu mai are selecționer din 30 noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi.

Ultima echipă pregătită de Adrian Mutu este U Craiova 1948, formație de la care „Briliantul” a plecat pe 4 octombrie. Adrian Mutu a înregistrat, pe banca oltenilor trei victorii, trei remize și șase înfrângeri.

Foto: Digisport

Banner