fbpx

Platformă de știri și opinii

CNSU hotărăște prelungirea stării de alertă. Masca de tip FFP-2 va deveni obligatorie. Măsuri restrictive în transportul în comun

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit în dimineața zilei de miercuri (n.red.- 5 ianuarie) pentru a stabili noile măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României.

Masca sanitară de protecție, tip FFP-2

 (CNSU) se reunește, la această oră, pentru prelungirea stării de alertă în România. Printre măsurile sigure ce vor fi decise este purtarea obligatorie a măștilor sanitare sau FFP2 în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber, ca și unele restricții în transportul în comun. Măsura obligativității măștilor de tip FFP-2 ar urma să se aplice în toată țara și presupune că nu mai pot fi purtate măștile textile sau artizanale.(conform unor surse citate de g4media.ro)

În ședința CNSU sunt luate în discuție menținerea măsurilor în vigoare la această dată referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori și restricționarea participării persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori, cu excepția restaurantelor unde măsura se aplică după depășirea ratei de incidență de 3/1000 de locuitori.

Ulterior hotărârilor adoptate de CNSU, acestea vor fi aprobate și printr-o hotărâre de Guvern.

Banner
Go to Top