fbpx

Platformă de știri și opinii

Județul Dâmbovița a rămas fără Prefect. Guvernul l-a eliberat din funcție pe Aurelian Popa, dar nu a numit pe nimeni în loc

in Actualitate/Politică by
Banner

Într-o ședință de Guvern, din data de 22 decembrie, Executivul României a decis eliberarea din funcție a doi prefecți. Este vorba despre prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, și prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece.

Captură document ședință Guvern (22.1.2021)

  „11. HOTĂRÂRE privind eliberarea din funcția de prefect al județului Dâmbovița a domnului Popa Aurelian Hotărârea de Guvern a fost aprobată.

Se precizează într-o notă de informare, de la finalul ședinței de Guvern.

La finalul ședinței de guvern, în care au fost aprobate cele două hotărâri amintite anterior, s-a precizat și faptul că atribuțiile prefecților demiși vor fi preluate de actualii subprefecți.

Nu sunt încă noi numiri, activitatea acestor prefecturi urmând a fi asigurată în perioada următoare de către subprefecții celor două județe”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Aurelian Popa, foto arhivă ( 2021)

Eliberarea din funcție a prefectului de Dâmbovița, Aurelian Popa, vine în contextul în care actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR) a stabilit o altă împărțire a posturilor de prefect din țară, iar liberalii au cedat, în favoarea PSD, posturile de prefect din Dâmbovița și Vrancea. Conform unei comunicări oficiale, a celor de la PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a fost propusă pentru a fi numită în postul de prefect al județului Dâmbovița (detalii aici- Bazar Media). Conform programării inițiale, în data de 22 decembrie, odată cu eliberarea din funcție a prefecților de Dâmbovița și Vrancea, ar fi trebuit sa aibă loc si numirea noilor prefecți, dar aceste proiecte de hotărâre au fost scoase de pe ordinea de zi a ședinței de guvern din data de 22 decembrie.

Banner
Go to Top