fbpx

Platformă de știri și opinii

Daniel Blaga desființează AUR: o clică ce încearcă să submineze orice autoritate în Stat!

in Actualitate/Opinii/Parlament/Politică by
Banner

Imaginile cu ”protestatarii” AUR, luând cu asalt intrarea în Parlament, vor fi dat fiori reci multora dintre cei care încă mai visează la un Stat de Drept și la Domnia Legii într-o țară unde nu contează ce-ai făcut, contează pe cine ai ”în spate”.

Vedeta ultranaționaliștilor cu vădite simpatii pro-moscovite, Simion s-a remarcat printr-un discurs populist, care prinde la un segment de public fidelizat, în trecut, de CV Tudor, Funar, Becali sau Dan Diaconescu.

Ultima ispravă a grupării al cărei exponent este acum Simion – în trecut funcționa tandemul Simion-Șoșoacă, ce oroare! (n.a) – a fost organizarea unui protest împotriva a ceva ce… nu se există, vorba ardeleanului când a văzut girafa.

Concret, mobilizarea trupelor de asalt AUR, de azi, avea ca pretext opoziția față de o propunere legislativă care impune obligativitatea certificatului Covid, in anumite situații. Doar că pe agenda Camerei Deputaților NU exista acest proiect, pentru astăzi! Dar cu atât mai mare câștigul de imagine – doar în viziunea distorsionată a bieților lor susținători – pentru Simion & Co, atât timp cât se pot împăuna că au blocat dezbaterile legislativului pe această temă!

Este exact constatarea pe care deputatul USR de Dâmbovița, Daniel Blaga, o face în legătură cu evenimentele și cu actorii care, astăzi, au readus România în loja țărilor nefrecventabile.

Parlamentarul USR dezavuează derapajele grupării Simion & Co”, despre care afirmă că ”nu mai e de astăzi doar un partid extremist. E mai degrabă o clică ce încearcă să submineze orice autoritate în Stat și care pare că nu-și propune altceva decât să creeze haos. Cât mai mult haos, cât mai des”.

Deputatul Blaga merge chiar mai departe și sugerează un paralelism între tulburările provocate de cei ce îl urmează pe Simion și asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie.

”Azi, liderii „partidului” au „venit de acasă” cu un grup de protestatari care au încercat (și poate încearcă încă) să forțeze intrarea în Parlament, amintind de incidentele din 6 ianuarie din Statele Unite.”

Care va fi, în ultimă instanță, rezultatul acestui periculos joc antidemocratic? Daniel Blaga mizează pe rațiune și bun simț: cetățenii acestei țări, care vor înțelege ce se află în spatele dezmățului propagandistic anti-democratic:

”Diversiunea lui Simion, Târziu și-a acoliților lor e una pur moscovită: chipurile, deputații ar urma să voteze astăzi în favoarea Certificatului Verde. Firește, un astfel de proiect de lege nu-i pe ordinea zi, drept care nu era nimic de votat în acest sens însă asta a ajutat partidul extremist să se poată lăuda cu faptul că „parlamentarii nu au votat de frica lor”. Sper ca oamenii să înceapă să vadă tot mai bine printre fracturile de logică, printre lipsa completă de empatie și mai ales printre propaganda clasic comunistoidă a celor care pozează acum în salvatori, îngenunchind conceptele unei democrații pe care ei oricum nu o plac și nu o doresc în România.”

SURSA: Facebook Daniel Blaga

Banner
Go to Top