fbpx

Platformă de știri și opinii

Deputatul Gabriel Plăiașu, între membrii fondatori ai noului partid condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei

in Politică by
Banner

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi (14 decembrie) înființarea unei noi formațiuni politice, denumită Forța Dreptei. Ludovic Orban și-a anunțat demisia din PNL în urmă cu mai puțin de o lună, alături de acesta venind alți 16 parlamentari aleși pe listele PNL la alegerile parlamentare din 2020. Între foștii liberali, ce și-au anunțat demisia din PNL, se numără și deputatul dâmbovițean Gabriel Plăiașu.

Acesta a anunțat, tot astăzi, pe pagina pesrsonală de facebook, că este unul dintre membrii fondatori ai noii formațiuni politice conduse de Ludovic Orban.

Gabriel Plăiașu

<Un nou început: Forța Dreptei!

Ludovic Orban:”Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul. Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. România întreprinzătorilor, România meseriașilor, a profesioniștilor, a oamenilor care au inițiativa în societate, nu mai au astăzi nicio reprezentare politică.

Sursa foto articol- Gabriel Plăiașu/ Facebook

Nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru-dreapta.Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie.Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD. România dinamică, a meseriașilor, a profesioniștilor. A celor care au inițiativă în societate.

„Membrii fondatori ai partidului Forța Dreptei sunt: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache>

A scris Gabriel Plăiașu.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top