Blaga: excluderea lui Danileț din magistratură, o eroare care ar trebui reparată

in Actualitate/Justiție/Politică by
Banner

Deputatul USRPlus Daniel Blaga ia poziție față de demersurile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț. Blaga consideră această acțiune o „eroare care nu doar că ar trebui reparată dar care nu poate fi ignorată.”

„Un judecător a scris despre „asaltul” și neregulile din justiție în timpul guvernării PSD, perioadă de tristă amintire care a culminat cu OUG13 „noaptea ca hoții” și care a scos peste 1 milion de români în stradă.

Același judecător și-a propus să le vorbească celor tineri despre legi și Sistemul Judiciar. Pe limba lor. A scos de altfel și o carte pe acest subiect. Pentru că a devenit o persoană publică, are și un cont de Tik Tok, acolo unde „a îndrăznit” să publice un scurt filmuleț în care taie gardul și un altul în care curăță o piscină.

Acest judecător e Cristi Dănileț, iar în urmă cu puțin timp, din cauza acestor așa zise „abateri”, e la un pas să fie exclus din magistratură. Un judecător cunoscut, un profesionist consacrat, aproape de a fi dat cu forța afară din viața profesională, de către CSM.

O intimidare cum nu credeam că pot vedea într-un Stat care se consideră a fi democratic. Și o eroare care nu doar că ar trebui reparată dar care nu poate fi ignorată. Mai ales acum”, scrie Daniel Blaga pe pagina sa de facebook.

Banner