fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița, avertizări meteo: Ceață în jumătate de județ (7 dec.); Cod galben de ninsoare și viscol (la munte,7-8 dec.)

in Actualitate/Utile by
Banner

Avertizările meteorologilor curg în valuri, în aceste zile. Între județele cele mai afectate de vremea capricioasă a acestei perioade se numără și județul Dâmbovița. Pentru ziua de marți (7 decembrie), în Dâmbovița sunt valabile doua avertizari meteorologice distincte, una de ceață deasă și alta de ninsoare și viscol.

Cod Galben ceata

Pentru partea de sud a județului Dâmbovița cei de la ANM au emis o atenționare de ceață densă în prima parte a zilei de 7 decembrie:

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN

Data emiterii : 07-12-2021 ora 7

Valabil de la : 07-12-2021 ora 8:00 până la : 07-12-2021 ora 10:00

In zona : 
Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Răzvad, Dragodana, Răcari, Petrești, Văcărești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Comișani, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Șelaru, Ulmi, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Raciu, Morteni, Lucieni, Perșinari, Valea Mare, Gura Foii, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu;

Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m

Pentru zona de nord a judetului Dâmbovița a fost emisă o altă atenționare de tip cod galben, de această data de ninsoare și viscol.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 decembrie, ora 06 – 08 decembrie, ora 18
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte

      În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Banner
Go to Top