fbpx

Platformă de știri și opinii

Profanatorii de morminte de la Petrești (județ Dâmbovița) au fost prinși, după ce au dat o nouă lovitură în județul Cluj, la Huedin

in Actualitate by
Banner

Trei indivizi au fost reținuți, în data de 5 decembrie, după ce au profanat mai multe morminte în localitatea clujeană Huedin.

Cimitir Petrești ( comuna Corbii Mari) 13 noiembrie 2021

Bărbații se pare ca erau „specializați” în dezgroparea cadavrelor prospăt înhumate, pentru a sustrage bijuteriile cu care acestea erau îngropate. Bărbații sunt suspectați ca au dat lovituri asemănătoare și în comuna dâmbovițeană Corbii Mari ( la petrești si Moara din Groapă) în data de 11 noiembrie 2021.( detalii aici- Bazar Media)

Conform unui comunicat de presă al celor de la IPJ Dâmbovița:

„Cele trei persoane au fost depistate pe A10 Turda-Sebeș, după ce în noaptea de 4-5 decembrie anul curent, ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, județul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro și 10 lei. Ulterior polițistii s-au deplasat la domiciliile celor 3 bărbați, în localitatea Dor Mărunt, din orașul Pantelimon, și au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10-11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localitațile Petrești si Moara din Groapă, din judetul Dâmbovița, unde ar fi forțat plăcile de ciment de la 13 cavouri si ar fi sustras bani și bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei.

Pe parcursul acestei zile (n.red.- 06 decembrie) bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, pentru dispunerea de măsuri preventive.”

La acțiunea de depistare a profanatorilor de morminte au participat forțe de poliție din județele Cluj, Hunedoara, Alba, Ilfov Dâmbovița și Călărași, au mai precizat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Banner
Go to Top