Platformă de știri și opinii

Premierul Nicolae Ciucă anunță că certificatul verde covid nu va fi obligatoriu, în lăcașurile de cult, în perioada următoare

in Actualitate/Administrație/Religie by
Banner

La capătul unei întâlniri ce a avut loc la sediul Guvernului, în după amiaza zilei de joi ,2 decembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții cultelor din România, ca cel puțin în perioada imediat următoare accesul în lăcașurile de cult să nu fie condiționat de posesia certificatului verde covid.

„Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți, iar discuția a fost „dacă vaccinarea este singura soluție?”. Răspunsul a fost cât se poate de ferm și de clar. Vaccinarea este o soluție, iar cea de-a doua, complementară vaccinării, este comportamentul, iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, respectul față de comunitate, respectul față de ceea ce înseamnă salvarea de vieți”, a afirmat premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că „în cadrul discuțiilor s-a convenit ca certificatul verde să nu fie obligatoriu, în perioada următoare”, pentru accesul în lăcașurile de cult.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top