fbpx

Platformă de știri și opinii

Informare meteo: Iarnă în toată regula, în zona montană (2-4 decembrie). Cum va fi vremea în rest, în Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Iarna pune cu totul stăpânire pe zona montană din județul Dâmbovița. Meteorologii au informat că în următoarele două zile (n.r.- 2-4 decembrie) vremea va fi deosebit de rece în toată țara, în special în zonele montane.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 20 – 04 decembrie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.
      Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.
      Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Sub incidența infomării de vreme rea, emisă de meteorologi, intră și nordul județului Dâmbovita. Și în restul județuluisunt anunțate scăderi ale temperaturii, în următoarele zile. La Târgoviște, maximele vor coborî până la valori de doar 4 grade celsius, în data de 4 decembrie, iar temperaturile nocturne vor fi negative ( minus 1-2 grade celsius). Începând de duminică, 5 decembrie, temperaturile vor începe sa crescă, dar nu foarte mult, conform prognozelor meteorologice.

Banner
Go to Top