Subiect de interes în presa de la București: Sfinxul și Babele, pe teritoriul județului Dâmbovița!

in Actualitate/Administrație by
Banner

”Instanța a decis: Babele și Sfinxul nu aparțin județului Prahova”, anunță postul de știri Antena 3, citând decizia unei instanțe din Vâlcea, care a decis că zona unde se găsesc bine-cunoscutele monumente naturale se află pe teritoriu județului nostru, nu pe teritoriul Prahovei, cum susțineau vecinii de la răsărit.

Într-un material difuzat la buletinele de știri, Antena 3 l-a invitat pe președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, să explice situația.

”Consiliul Județean Dâmbovița, acum 20 de ani, s-a judecat cu Consiliul Județean Prahova, mai exact comuna Moroeni cu orașul Bușteni, pentru autorizațiile de construcții din zona respectivă, date de orașul Bușteni. Dar singura cale procesuală pe care o putea avea este Prefectura Dâmbovița care a înaintat un proces Consiliului Județean Prahova în 2015 și iată cum după atâția ani, pe 25 noiembrie, a fost o hotărâre judecătorească la tribunalul Râmnicu-Vâlcea cu privire la această decizie și aceste monumente ale naturii s-a dovedit că au fost dintotdeauna pe raza județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ștefan la Antena 3,

Mai multe amănunte, inclusiv știrea video, pe site-ul Antena 3

Foto: Captura Antena 3

Banner