fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul Ciucă a fost votat de Parlament, cu un vot covârșitor – 318 voturi “pentru”

in Politică by
Banner

Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul Parlamentului (n.r. 25 noiembrie) iar noul cabinet a fost învestit oficial în funcție.Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

După o serie de discursuri acide, în multe dintre momente, atât din partea reprezentanților opoziției parlamentare ( USR, AUR și grupul desprins din PNL), dar și din partea noii puteri , în speță PSD (un discurs critic la dresa partenerilor de guvernare de la PNL), s-a trecut la vot.

Rezultatul votului în plen a fost de: 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”, în condițiile în care pentrui învestirea noului guvern erau necesare doar 234 de voturi “pentru”.După anunțul votului, noul premier, Nicolae Ciucă a spus doar câteva cuvinte:

Nicolae Ciucă, premier România, 25 nov.2021

Mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, dar și celor care nu ni l-au acordat. Este foarte important să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute din partea opoziției.

Suntem un guvern al României și vom face tot ceea ce este posibil să avem în centrul atenției cetățeanul.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Politică

Go to Top