fbpx

Platformă de știri și opinii

Rețea infracțională destructurată de D.I.I.C.O.T. Furau din tiruri. Zeci de persoane, din Dâmbovița și Argeș, reținute (Video)

in Actualitate by
Banner

În data de 23 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au organizat și desfășurat activități, în cadrul unei echipe comune de anchetă, alături de parteneri din Franța si Germania.

Video: https://youtu.be/JYVODVdUeFo

Acțiunea a fost organizată în România, cu sprijinul EUROPOL și EUROJUST, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Argeș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, Direcției Operațiuni Speciale și cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Aceasta a avut scopul documentării unui grup organizat de criminalitate itinerantă, cercetat în cele 3 state, pentru infracțiuni de furt calificat (furturi de bunuri din autocamioane TIR, în perioada 2020 – 2021, cu un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro) și tăinuire, vizând efectuarea de percheziții domiciliare, la 46 de adrese (40 în Dâmbovița și 6 în Argeș), aducerea la sediul D.I.I.C.O.T. a 31 de persoane.

Concomitent cu activitățile desfășurate pe teritoriul Romaniei, au fost efectuate alte 11 percheziții domiciliare și la locuințele unor membri ai grupului infracțional, pe teritoriul Germaniei.

Până la această oră, 10 persoane bănuite au fost audiate și urmează să fie prezentate, pentru reținere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fiind emise pe numele lor mandate europene de arestare, de autoritățile judiciare din Franța (6) și Germania (4).

Activitățile continuă, atât în dosarul penal instrumentat de autoritățile române, cât și în anchetele din cele 2 state.

La acțiunea din România, au participat 5 jandarmi francezi, 5 polițiști germani și 1 ofițer din cadrul Oficiului European de Poliție EUROPOL.

Contextul european al desfășurării acestor operațiuni comune, din perspectiva structurilor de investigații criminale române, este atingerea obiectivului asumat la nivelul Oficiului European de Poliție EUROPOL, în cadrul priorității EMPACT – Organised Property Crime, respectiv combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, comise de grupurile organizate de criminalitate itinerantă.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top