”Ghetourile” din magazine, desființate în urma controalelor Primăriei!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Decizia administratorilor unui retailer, care are mai multe magazine și în Târgoviște, de a delimita cu garduri metalice spațiile în care au acces posesorii unui certificat verde de cei care nu posedă un astfel de document (adică nici nu s-au vaccinat anti-covid, nici nu au trecut prin boală) a generat reacții puternice. În cele mai multe cazuri, oamenii au condamnat comportamentul abuziv și degradant al celor care au decis că oamenii pot fi împărțiți pe criterii ilegale și puși, literalmente, în țarcuri!

Criticii măsurii respective au avertizat și în legătură cu efectul profund nociv asuprea unei societăți și așa divizată periculos de tema vaccinării.

Apariția în spațiul public a unor imagini cu respectivele garduri ridicate în galeriile magazinelor au atras atenția administrației municipale, care a constatat că, dincolo de aspectele ce țin de lezarea drepturilor și a demnității celor afectați de nefericita decizie, sunt și aspecte legale care reclamă de urgență îndepărtarea ”țarcurilor”.

Reacționând la cele întâmplate, primarul Cristian Stan a dispus efectuarea un control al autorității locale, în urma căruia gardurile separatoare au fost înlăturate.

”Ei bine, ca persoană vaccinată și înțelegând deplin responsabilitatea față de semeni în contextul pandemic, sunt revoltat de amplasarea unor garduri metalice în incinta supermarketurilor K, care separă intrarea pentru vaccinați și nevaccinați și creează adevărate culoare în interiorul magazinului. Asta nu are nicio legătură cu prevenția. Să-i separi pe oameni cu garduri de sârmă de 2 metri înălțime e un gest ofensator, umilitor și discriminatoriu. Asta nu e responsabilitate, e abuz.„

”Înteleg imperativul respectării unui act normativ, dar nu poți asigura respectarea unei legi prin încălcarea alteia, fără a mai aduce în discuție modul de-a dreptul degradant în care s-a procedat!„

În acest context, primarul Cristian Stan a dispus efectuarea unui control pentru a verifica legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcții, dar și la regulile privind securitatea la incendiu.

În urma acestor acțiuni, supermarketul a început demontarea gardurilor.

Sursa: https://www.facebook.com/cristiandaniel.stan

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.