fbpx

Platformă de știri și opinii

Marcel Ciolacu (PSD) a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Postul era vacant, după demisia lui Ludovic Orban (ex-PNL)

in Politică by
Banner

Marcel Ciolacu (președinte PSD) a fost ales marți, 23 noiembrie, noul președinte al Camerei Deputaților. La votul pentru alegerea noului președinte al Camerei Deputaților au fost 217 voturi pentru și 77 împotrivă.

Contracandidata sa, Cristina Prună de la USR, a obținut 77 de voturi pentru și 217 împotrivă.

Ludovic Orban (arhivă)

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a rămas vacantă după ce Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de președinte în data de 13 octombrie. La acea vreme, Ludovic Orban făcea parte încă din PNL, dar, între timp, în data de 22 noiembrie, acesta a anunțat ca și-a dat demisia și din calitatea de membru al PNL. Ludovic Orban a fost pentru o perioadă scurtă (2015-2016) și președinte al PNL Dâmbovița.

Marcel Ciolacu (Arhivă)

Marcel Ciolacu anunțase luni seara (n.r.- 22 noiembrie) că marți îşi va depune candidatura pentru funcția de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

PNL și PSD urmează să voteze în plenul Senatului revocarea Ancăi Dragu (USR) din funcția de președinte al Senatului. Premierul interimar, Florin Cîțu, ar urma să demisioneze pentru a putea fi instalat la șefia Senatului. USR a anunțat că va ataca hotărârea de revocare a Ancăi Dragu la Curtea Constituțională.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Politică

Go to Top