fbpx

Platformă de știri și opinii

Florin Cîțu (PNL) a fost votat președinte al Senatului. Anca Dragu (USR) a fost revocată, anterior, din aceiași funcție

in Politică by
Banner

Mișcări si repoziționări importante de forțe, în arhitectura de vârf a puterii, la nivel de Parlament. Senatul României are un nou președinte, după ce același lucru s-a întâmplat și la Camera Deputaților.

Anca Dragu (USR) a fost revocată din funcția de președinte al Senatului. Propunerea de revocare, formulată de PSD, PNL și UDMR, a fost votată de 82 de senatori. Au fost 24 de voturi împotrivă (USR) şi 9 abţineri (AUR).

În locul său a fost votat Florin Cîțu ( președinte PNL), cu 82 de voturi favorabile şi 25 împotrivă. Anca Dragu (USR), revocată din funcţie, a obţinut 25 de voturi ”pentru” şi 82 ”împotrivă”.

Florin Cîțu- Arhivă

„Mulțumesc pentru vot colegilor și coaliției pentru susținere. Mulțumesc, Anca Dragu, pentru munca depusă până acum. Mulțumesc, de vineri ne apucăm de treabă”, a spus Florin Cîțu, în plenul Senatului.

Anca Dragu a anunţat că USR va ataca la CCR această revocare din funcţie.

Anca Dragu (Arhivă)

”Vă anunţ că revocarea preşedintelui Senatului va constitui subiectul unei sesizări la Curtea Constituţională”, a afirmat Anca Dragu., fostul președinte al Senatului.

Tot astăzi , 23 noiembrie, Camera Deputaților l-a ales pe Marcel Ciolacu (PSD) în funcția de președinte al acestui for, după ce postul devenise vacant, în urma demisiei lui Ludovic Orban, din data de 13 ocombrie.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Politică

Go to Top