fbpx

Platformă de știri și opinii

Cristian Stan (primar Târgoviște): „Toate unitățile școlare din municipiu au autorizație pentru securitate la incendiu”. Sunt doar două municipii în țară, în această situație

in Actualitate/Administrație/Educație by
Banner

Într-o conferință de presă, susținută în dimineața zilei de marți (n.r.23 noiembrie) administrația locală de la Târgoviște a anunțat că absolut toate unitățile școlare din municipiul reședința de județ, din Dâmbovița, beneficiază începând de acum de autorizație de funcționare pentru securitate la incendiu. Performanța a fost realizată, spune primarul Târgoviștei, la capătul unor investiții de aproximativ 10 milioane de lei, ce au durat aproape 3 ani.

Sursa foto articol- Cristian Stan/Facebook

Un pas foarte important pentru siguranța copiilor noștri și pentru infrastructura educațională târgovișteană!

Municipiul Târgoviște este unul din cele NUMAI două municipii reședință de județ din România (cel de-al doilea fiind Bistrița), unde sunt obținute autorizații pentru securitate la incendiu la TOATE unitățile de învățământ care necesită acest lucru, indiferent că vorbim de școli gimnaziale, colegii, licee, grădinițe sau creșe!

Astfel, în ultimii 3 ani, au fost obținute nu mai puțin de 20 de autorizații pentru securitate la incendiu la unitățile de învățământ din oraș, valoarea investițiilor cu acest scop depășind 10.000.000 lei.

Detectoare de fum, detectoare de căldură, centrale de incendiu, uși rezistente la foc, pereți rezistenți la foc, sisteme de automatizare la ferestre, butoane de panică, sirene interioare, sirene exterioare, scări de evacuare, hidranți, gospodării de apă, reprezintă numai câteva dintre componentele instalațiilor care vizează securitatea la incendiu, realizate fie ca parte a unor investiții mai ample de reabilitare a unităților de învățământ, în special pe fonduri europene, fie în cadrul unor proiecte separate având ca obiect tocmai obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu.

Cu privire la utilitatea acestor echipamente, reamintim incidentul din primăvara acestui an, când în cursul nopții, la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, a izbucnit un incendiu, în secretariatul unității de învățământ. Datorită faptului că școala avea funcționale toate sistemele aferente securității la incendiu, alarma anti-incendiu s-a declanșat, a fost primită alerta la dispeceratul Poliției Locale, fiind anunțat imediat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Basarab I”.Pompierii au ajuns în câteva minute, incendiul fiind lichidat rapid, iar pagubele materiale sunt nesemnificative.

✅ Pentru a ne face o idee cât mai clară cu privire la situația unităților de învățământ din România pe acest aspect precizăm, cu titlu de exemplu, că la București sunt 669 de clădiri în cadrul unităților de învățământ preuniversitar care funcționează fără autorizație pentru securitate la incendiu, la Cluj-Napoca 61, la Brașov 45, la Satu-Mare 35, la Iași 26, la Timișoara 23, la Alba-Iulia 17, la Suceava 15, la Sibiu 14, la Oradea 10, în total, la nivel național, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, figurând un număr de 1.183 imobile, în cadrul infrastructurii educaționale preuniversitare, care funcționează fără autorizație pentru securitate la incendiu!

A scris si pe pagina sa de facebook, primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top