fbpx

Platformă de știri și opinii

Se schimbă sistemul competițional în voleiul românesc

in Sport by
Banner

Adunarea Generală a FR de Volei s-a ținut la ROMEXPO, chiar acolo unde s-a scris o pagină de aur în sportul care tocmai aniversează 90 de ani de existență în România.

Alegerea acestei locații nu a fost deloc întâmplătoare: în urmă cu 55 de ani, la Romexpo s-a disputat prima finală 100 la sută românească din istoria Cupei Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor) la volei masculin, între Dinamo și Rapid.

În cadrul întâlnirii s-a votat un nou sistem competițional în Divizia A1 la volei masculin, respectiv feminin. Acesta va fi aplicat din campionatul 2022/ 2023 și prevede ca după terminarea sezonului regulat, care se va disputa în sistemul clasic, tur-retur, echipele să fie împărțite în două grupe valorice: cea a locurilor 1-8 și cea a locurilor 9-12.

În acestea se va juca în sistem play-off (locul 1 cu locul 8, 2 cu 7 etc). Urmează să se decidă de către comisiile federației care confruntări din cea de-a doua fază se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri” și care după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”. Singurul club care a votat împotrivă a fost FC Argeș.

S-a votat în unanimitate aplicarea regulii obligativității prezenței a doi sportivi români pe teren. Deocamdată, aceasta e suspendată până când se va judeca acțiunea înaintată de Federația Română de Volei împotriva deciziei Consiliului Național pentru Combaterea Discrimănării.

Acordul membrilor afiliați ai FRV era necesar pentru ca hotărârea definitivă dată de instanță (în cazul în care aceasta va decide în favoarea FRV) să poată fi pusă în practică imediat după judecare. Rămâne să se stabilească în comisiile de specialitate metodologia de aplicare a regulii.

Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a propus anularea deciziei de suspendare pe viață din volei a domnului Sandu Kapelovies. Cu unanimitate de voturi, antrenorul a fost repus în drepturi de cei prezenți.

Sursa: frvolei.eu

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top