fbpx

Platformă de știri și opinii

Victorie degeaba. România ratează barajul pentru CM 2022

in Sport by
Banner

Naţionala de fotbal a României a învins Liechtenstein cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Nu a fost de ajuns însă ca selecțioanta să prindă barajul de calificare la turneul final. După meci, antrenorul Mirel Rădoi a anunțat că pleacă.


„Este ultima conferință de presă ca selecționer. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu există o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua”, a spus Rădoi la conferința de presă de după meci. Tricolorii, care aveau nevoie ca Islanda să nu piardă cu Macedonia de Nord, pentru a termina pe locul secund, s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (8), Nicuşor Bancu (87), însă nu au beneficiat de ajutorul nordicilor, învinşi cu 3-1 la Skopje.
Meciul cu modesta selecţionată a Liechtensteinului a fost unul în sens unic, ocaziile la poarta lui Benjamin Buchel succedându-se una după alta. România a deschis scorul în minutul 8. Stanciu a centrat în careu, dintr-un corner, de pe stânga, Rus a deviat mingea până la Man, care a reluat imparabil de la 3 metri (0-1).

Până la pauză, Man a ratat singur cu portarul (37), iar mingea reluată cu capul de Ivan (43) a fost respinsă de Buchel. În partea secundă, Puşcaş (46) a ratat din cinci metri, Stanciu (52) şi Ivan (53) nu au reuşit să îl învingă pe Buchel, Bancu (55) a fost lipsit de precizie, iar Buchel a fost la post la loviturile expediate de Ivan (61) şi Rus (66). Ianis Hagi a şutat în bară (76), Manea a trimis în plasa laterală, iar Bancu a încheiat conturile (87), cu un şut senzaţional de la 22 de metri, în vinclu. Pentru căpitanul Universităţii Craiova a fost primul gol marcat la echipa naţională.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top