Daniel Blaga (USR): Nu-i o perioadă fericită pentru România

in Politică by
Banner

”USR își va relua locul în opoziție mizând pe aceleași valori ca și până acum”, anunță deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița, după ce a devenit evident că PNL va merge pe varianta unei alianțe cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern.

”Noul USL”, cum a numit deputatul Blaga proiectul politic ce se prefigurează, nu este deloc pe placul foștilor tovarăși de drum ai liberalilor.

Liderul USR Dâmbovița deplânge decizia partidului condus de Cîțu, subliniind că momentul este unul oricum nefericit pentru România. Iar reînnodarea legăturilor cu social-democrații lui Marcel Ciolacu face ca PNL să poarte răspunderea pentru eșecul proiectelor grație cărora partidele de dreapta au ajuns la guvernare.

„Va curge multă cerneală” în aceste zile, pe tema oficializării noului USL și a reînnodării prieteniei dintre PNL și PSD. Dincolo de falsele promisiuni din ultimele luni, cum că acest lucru n-are cum să se întâmple, rămâne o simplă realitate: aceea că pentru unii, din păcate, interesele personale se găsesc mult deasupra intereselor cetățenilor.

Nu-i o perioadă fericită, căci România face un pas înapoi într-un moment și așa complicat, fix atunci când discuțiile despre modernizarea Statului și despre proiectele sănătoase pentru viitor prindeau contur. Poate chiar din această cauză. Poate pentru mirajul banilor din PNRR și PNDL, mi-e greu să știu acest lucru acum. Ce știu e că această decizie de a ne îndepărta, fie și temporar, ca și Guvern, de valorile europene, reprezintă un eșec ce va fi, în timp, sancționat la vot. Și mai știu un lucru: că USR își va relua locul în opoziție mizând pe aceleași valori ca și până acum – etica, transparența și altruismul. Și n-o va face cu frustrare, ci cu intenția de a continua să încerce să livreze, să apere Statul de Drept și să scoată la lumină orice posibile derapaje ale „mariajului” USL.

PS: Acest text nu a putut fi tradus în vietnameză”, a scris deputatul Daniel Blaga pe contul său de facebook.

Banner