fbpx

Platformă de știri și opinii

Pași înainte pentru realizarea celui mai mare proiect de investiții din Dâmbovița, cel de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Contract semnat pentru suma de 30 de milioane de lei

in Actualitate/Administrație/Economie by
Banner

Cel mai mare proiect de investiții din judetul Dâmbovița, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de lei ( aproximativ 450 milioane de euro), a făcut primii pași concreti spre concretizare. Proiectul, ce este implementat de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD), vizează investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 52 de localități dâmbovițene. Într-o conferință de presă comună, reprezentanții CATD, CJ Dâmbovița și ai Primăriei Târgoviște au prezentat datele tehnice ale primului contract semnat, din acest amplu proiect, realizat cu ajutorul fondurilor europene.

<„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” beneficiază de o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245,96 lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.

Cu acest prilej, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre impactul uriaș pe care proiectul îl va avea  pentru județul nostru, atât  prin amploarea lucrărilor, cât și prin numărul localităților beneficiare: „Cel mai mare proiect cu fonduri europene din judetul nostru avansează. Astăzi, se semnează contractul de furnizare echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei și, în momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim aici despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”.

Dintre obiectivele principale ale  proiectului, amintim: 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și 59,9 km de rețea de apă – reabilitată; 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate; 8 stații de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.

În ceea ce privește apa uzată, proiectul se va concretiza în înființarea, dar și extinderea rețelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 stații de epurare; extinderea a 7 stații de epurare existente. Totodată, vor fi înființate un dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.“>

Au transmis reprezentanții CJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top