Platformă de știri și opinii

Emil Săndoi nu mai are răbdare: ”Așteptăm VAR-ul. E sfânt!”

in Sport by
Banner

Antrenorul Chindiei vorbește despre evoluția echipei sale din ultimele etape, problemele de arbitraj cu care s-a confruntat clubul din Târgoviște, dar și situația generată de restricțiile impuse recent din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Emil Săndoi spune că singura soluție pentru a scăpa de erorile de arbitraj este introducerea VAR-ului.

Domnule Săndoi, echipa vine după o înfrângere la limită cu Universitatea Craiova, 0-1 la Ploiești, în etapa a 13-a a campionatului.
Îmi pare rău că am pierdut! Am întâlnit cea mai bună echipă din campionat, cu o bancă fantastică. Noi am o serie de indisponibilități, ne-au lipsit vreo șapte jucători, suspendați sau accidentați. Cred totuși că am respectat prea mult adversarul. Au fost câteva momente cheie, iar noi am avut ocaziile noastre. Craiova a avut posesia mai bună, dar puteam să scoatem un rezultat de egalitate. Dacă am fi înscris la bara lui Matiș sau dacă eram mai atenți la fazele fixe din final, scorul ar fi fost altul.

Am consemnat două debuturi la Chindia în meciul de vineri. Sunteți mulțumit?
L-am introdus inițial pe Adrian Stoian (n.r. – sosit de la Ascoli, 95 de meciuri în Serie A), un jucător cu calitate deosebită, dar care vine după o perioadă mare de inactivitate. S-a antrenat cu noi două săptămâni, e greu să intre în ritmul de joc. Apoi a debutat Vlăduț Stancu, în finalul meciului. Asta după ce la Botoșani a fost rândul lui Alexandru Jipa. Sunt doi copii de perspectivă, să nu uităm că ei nu au jucat vreun meci în Liga a 2-a, au venit de la juniori (n.r. – Sports Team București) direct în Liga 1.

Cum comentați arbitrajele din ultimele etape mai ales că au fost două penalty-uri și două eliminări dictate împotriva Chindiei în ultimele trei jocuri de campionat?
Cu FCSB, de exemplu, s-a greșit flagrant în defavoarea noastră. Nu o spun eu, o spun reluările tv și analizele specialiștilor. Trebuia să jucăm noi cu om în plus, nu FCSB aproape 90 de minute. Mergem mai departe, până nu va fi băgat VAR-ul vor fi mai fi astfel de greșeli. Eu nu le consider intenționate, dar e clar că aceste erori influențează rezultatele finale ale partidelor. Emisiunile de analiză întăresc ceea ce am judecat noi în timpul meciului. Suntem o echipă mică pentru care contează fiecare punct și cartonaș. La meciul de la Botoșani am avut trei jucători suspendați, după cartonașele primite cu FCSB. Așteptăm VAR-ul, care e sfânt!

Vine meciul cu UTA, de luni. În play-out-ul sezonului trecut ați câștigat la Arad cu 1-0, prin golul lui Paul Iacob. Ce așteptări aveți?
Sperăm să mai recuperăm din jucătorii accidentați. Îi vom avea la dispoziție și pe cei care au fost suspendați. O să fie o bancă un pic mai stufoasă la acest joc, ca să zic așa. Sunt problemele noastre, va trebui să le rezolvăm. Campionatul merge înainte.

Cum comentați restricțiile din acest moment din România?
În țară este o situație total neplăcută. Suntem un popor indisciplinat, trebuie să recunoaștem. Și eu sunt român, nu mă refer la alte persoane. Trebuie să fim mai atenți și să respectăm cu sfințenie regulile. Noi nu prea suntem obișnuiți să facem așa ceva. Legat de absența spectatorilor, pentru oricine este o problemă să joace cu stadionul gol. Mă uit ce se întâmplă în alte țări, se joacă acum cu tribunele pline.

Chindia Târgoviște se clasează pe locul 10 în Liga 1 după 13 etape, cu 14 de puncte, fiind la nouă puncte în spatele ocupantei locul 6, ultimul care duce în play-off, ocupat de UTA. În etapa a 14-a, Chindia joacă în deplasare chiar la Arad, cu UTA, lu ni, de la ora 17:30.

Echipa dâmbovițeană este calificată și în sferturile Cupei României, după ce a trecut în optimi de Gaz Metan, 1-0 la Mediaș. În sferturile competiției KO mai sunt calificate ACSO Filiași (Liga 3), FC Buzău, Politehnica Timișoara (ambele din Liga 2), Campionii FC Argeș, Universitatea Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Voluntari.https://www.prosport.ro/video/prosport-live/lpf-anunta-cand-vom-avea-var-in-liga-1-19356271/embed#?secret=UzTSvFpOHg

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top