fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga, despre plafonarea prețurilor la energie electrică: „Va trebui să căutăm soluții de durată astfel încât populația să nu mai sufere”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a declarat că a votat în Parlament, alături de colegii săi, pentru plafonarea prețurilor la energie electrică.

Este însă o soluție de moment, susține Daniel Blaga, un proiect care va fi valabil doar în următoarele patru luni. Deputatul USR PLUS este de părere că este imperios necesară găsirea unor soluții pe termen lung, astfel încât românii să nu mai sufere din cauza lipsei cronice de investiții și a jafului public din ultimii 30 de ani, ce au falimentat sistemele de termoficare.

„Am votat astăzi, alături de colegii mei din USR, pentru ca facturile noastre la energie electrică să scadă!

Vestea bună e că amendamentul propus în Comisiile de specialitate, care se referă la alocarea pentru primării a banilor necesari, de la Guvern, pentru a acoperi 50% din creșterea prețului la gaze naturale a fost acceptat. Vestea mai puțin bună e că amendamentul colegilor mei ce propunea reducerea TVA de la 19% la 5% a fost respins.

N-aș vorbi despre vreo realizare de glorie, ci pur și simplu despre normalitate. Era firesc să facem tot posibilul pentru a sprijini lumea în această perioadă și așa extrem de complicată. Se estimează că aproximativ 6 milioane de familii vor beneficia de acest ajutor. Între ele, foarte multe din Dâmbovița.

Nu, acest proiect nu ne va ajuta enorm pe termen lung, el fiind gândit pentru următoarele 4 luni de zile. De azi încolo va trebui astfel să căutăm soluții de durată astfel încât populația să nu mai sufere de pe urma acestei lipse cronice de investiții și a jafului public din ultimii 30 de ani, ce au falimentat sistemele de termoficare.”, este mesajul transmis de deputatul Daniel Blaga.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top