fbpx

Platformă de știri și opinii

Primarul municipiului Târgoviște face apel la responsabilitate: “Suntem într-o situație teribilă cu infectările COVID.”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Situația este din ce în ce mai greu de gestionat în municipiul Târgoviște din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. În ultimele 14 zile, au fost declarate pozitive 826 de persoane.

Îngrijorat, primarul Cristian Stan face din nou apel la responsabilitate și vă roagă pe toți, cetățeni, turiști sau prieteni ai municipiului Târgoviște, să luați măsuri, să vă protejați pe cât posibil și să încercați să sprijiniți eforturile medicilor.

Nu este o tragedie dacă, pentru o perioadă, renunțăm la petrecerile cu număr mare de persoane sau la alte reuniuni de acest gen, spune primarul Cristian Stan.

“Prieteni, locuitori ai municipiului, oameni buni care veniți în orașul nostru, vă vorbesc extrem de serios, apelând la responsabilitatea fiecăruia dintre voi. Suntem într-o situație teribilă cu infectările COVID și nimic, dar nimic nu mă mai oprește să vă rog, să vă cer să faceți un efort în plus de conștientizare și asumare.

Ieri am avut în Târgoviște 800 de cazuri active (confirmate numai în ultimele 2 săptămâni) și o rată de infectare de 8,71 la mie. Înțelegeți, oameni buni? 800 de cazuri. 800 de rude, prieteni, cunoștințe doar din acest oraș. E o situație critică. Spitalele sunt arhipline cu acești bolnavi, nu ne mai primește nimeni pe acolo dacă suferim de altele. Totul e sufocat. Vedem oameni dragi murind din cauza virusului și ne cutremurăm. Oameni de TOATE VÂRSTELE. Ne mor bunicii, părinții, dar ne mor și copiii. Aproape că nu mai e nimeni care să nu cunoască pe cineva foarte apropiat care a suferit/pierit de virusul ăsta nenorocit. Dacă nici asta nu mai e trezire la realitate…

Nu vreau să vă dau eu sfaturi despre ce trebuie să faceți. Fiecare decide în dreptul său cum se protejează. Pe el, pe părinții lui, pe copiii lui. Dar, vă rog, fără să fiu patetic, haideți să facem un efort mai mare. Poate nu e o tragedie dacă facem o pauză de la petreceri cu sute de persoane, poate nu e o tragedie dacă ne oprim o perioadă din cumetrii. Poate nu e o tragedie dacă nu mai mergem câteva săptămâni prin cluburi. DAR E O TRAGEDIE când ni se îmbolnăvesc copiii. Măcar pe ei să-i protejăm.

Vă rog!”, este mesajul transmis de primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top