fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul Dacian Cioloș (USR) a picat la votul din Parlament (88 de voturi “pentru” și 184 “împotrivă”)

in Actualitate/Politică by
Banner

Guvernul USR, propus de Dacian Cioloș, premierul desemnat, a picat la vot în Parlament, după ce a obținut doar 88 de voturi „pentru” din cele 234 necesare pentru învestire.

Liderul USR-Plus, Dacian Cioloș, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis, în urmă cu 10 zile, pentru a forma noul cabinet și implicit a obține o majoritate parlamentară, după ce Guvernul Cîțu a fost demis, tot în Parlament, în urma unei moțiuni de cenzură inițiată de PSD, dar votată și de USR-Plus și AUR.

În data de 20 octombrie, cabinetul propus de Dacian Cioloș ( exclusiv format din membrii URS-Plus) a fost respins de Parlament. Au fost doar 88 de voturi în favoarea cabinetului Dacian Cioloș, în condițiile în care cei de la USR-Plus au un total de doar 80 de parlamentari. Toate celelalte forțe politice din Parlament anunțaseră, anterior, că nu susțin noul Guvern, propus de Dacian Cioloș.

La votul din 20 octombrie, împotriva cabinetului Dacian Cioloș au votat 184 de parlamentari. Cei de la PNL și UDMR s-au abținut de la vot.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top