fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga: “O dramă pe care țara noastră o trăiește acum și din care nu văd cum putem ieși altfel decât împreună.”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Acum, când România pare să fie fruntașă în Europa la numărul de infectări cu COVID-19 și de decese din cauza coronavirusului, înregistrate într-o singură zi, deputatul Daniel Blaga ne reamintește tuturor cât de important este să continuăm să respectăm niște reguli aparent simple, dar care pot salva vieți.

Pe cei care au încredere în știință, Daniel Blaga îi îndeamnă să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a se păzi de boală și pentru a-i păzi și pe cei din jur. Celor care sunt încă sceptici, deputatul USR PLUS de Dâmbovița le sugerează să facă măcar minimul efort de a purta masca și de a păstra distanța față de cei din jur.

<<Numărul persoanelor care au pierdut ieri lupta cu virusul în România a fost mai mare decât cel al tuturor statelor membre U.E. în aceeași zi. Nu mai putem astfel vorbi despre o situație grea sau imprevizibilă ci despre un moment critic. O dramă pe care țara noastră o trăiește acum și din care nu văd cum putem ieși altfel decât împreună.

Dincolo de critici, dincolo de vinovați, dincolo de intoxicări mediatice sau de personaje care și-au propus să se hrănească cu această criză sanitară profundă ar trebui acum să stea altruismul. Am vorbit de mai bine de jumătate de an despre beneficiile vaccinului. Înțeleg acum foarte bine că e greu să mai convingi pe cineva rațional, când totul a devenit emoțional. Indiferent de care parte a baricadei v-ați afla însă, indiferent de încrederea pe care o aveți (sau nu) față de fiecare voce din spectrul politic, îmi permit să vă rog să respectați aceste câteva norme de siguranță și distanțare. Sunt extrem, extrem de simple, nu provoacă niciun disconfort major și salvează vieți. Viețile celor din jur.

Mă aștept ca începând de astăzi să reintre în vigoare mai multe restricții, cu atât mai mult cu cât situația din România se înrăutățește pe zi ce trece iar luminița de la capătul tunelului pare tot mai departe. Cred că ar fi absurd să încercăm să le politizăm, acum când ele par cu adevărat ultima variantă fizic posibilă. Dacă aș putea astfel să vă îndemn și să vă rog ceva ar fi să fiți responsabili. Pentru voi. Pentru cei dragi vouă. Pentru cei din jur.

Nu mai poate fi „despre mine” acum. Ne privește pe absolut toți iar istoria ne va judeca din plin pe fiecare în parte în urma a modului în care vom reacționa de acum înainte. Dacă aveți încredere în știință, vaccinați-vă și feriți-i pe cei din jur, purtând masca de protecție și păstrând distanța. Dacă nu, cel puțin alegeți să purtați regulamentar masca și să păstrați distanța. Nu cred că acest minim efort menit să ne salveze e chiar atât de greu. Refuz să cred asta. Aveți grijă. De voi. De familie. De ceilalți.>>, a scris deputatul Daniel Blaga pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top