fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga: “Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19, nu Ministerul Sănătății”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, a transmis recent un mesaj în care subliniază că întreaga campanie de vaccinare din România a fost coordonată de premierul Cîțu, nu de Ministerul Sănătății.

Parlamentarul dâmbovițean întărește această afirmație amintind despre  Comitetului Naţional de Coordonare a Activitaţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) că este în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

“Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19”, a mai declarat deputatul USR PLUS Daniel Blaga după ce liberalii au postat pe internet un mesaj prin care transmiteau că “incompetența și iresponsabilitatea miniștrilor USR PLUS ar fi cauzele crizei din Sănătate.”

<<E gata, s-au înțeles! USL e pregătit să iasă la lumină, mesajele comune ale PSD și PNL fiind îndreptate către USR acum cu toată forța, pentru ca partidul care-a obținut fondurile din PNRR și care își propune eliminarea sinecurilor și limitarea sferei de influență a zonei politice să nu mai deranjeze. Orchestrate atent, țintite și bine coordonate „la comun”, aceste atacuri au totuși o problemă: sunt ușor demontabile:

Pandemia se gestionează prin 1. vaccin și 2. prevenție!

Este ceea ce spun toate studiile și ceea ce arată datele tuturor țărilor europene (și ceea ce va confirma și OMS, în zilele următoare).

Premierul a coordonat întreaga campanie de vaccinare. Nu Vlad Voiculescu, nu Ioana Mihăilă!

Dovada se află în decizia nr. 385 a prim-ministrului din data de 20 noiembrie 2020, prin care s-a inființat Comitetului naţional de coordonare a activitaţilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV). La art. 1 scrie că CNCAV este “in subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului”.

Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19, nu Ministerul Sănătății!

Prin Decizia nr. 268 din 7 aprilie 2021 a prim-ministrului a fost înființat Comitetul Interministerial pentru Revenirea Romaniei la Normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

La Art. 1 alin. (2) din decizie, scrie negru pe alb: “Comitetul este condus de catre prim-ministrul României, în calitate de președinte, și de către secretarul general al Guvernului, în calitate de vicepreședinte.”>>, este mesajul transmis de Daniel Blaga pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top