fbpx

Platformă de știri și opinii

Delegația Română PSD votează pentru protejarea intereselor fermierilor români în Parlamentul European

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Într-un comunicat de presă, social-democrații au transmis că Delegația Română PSD din Parlamentul European este alături de fermierii români.

Carmen Avram, eurodeputat PSD, aduce în discuție faptul că zilele acestea Parlamentul European va vota un document de care va depinde foarte mult viitorul agriculturii din România și din celelalte state UE.  Fermierii români ar putea avea de suferit dacă Parlamentul European va vota pentru reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor și a îngrășămintelor stabilite de strategia Farm to Fork. România folosește în prezent substanțe chimice la un nivel mult inferior mediei europene, reușind astfel să obțină printre cele mai sănătoase recolte.

Totodată, delegația română PSD îi somează pe ceilalți europarlamentari români din PNL, USR și UDMR să pună interesele fermierilor români mai presus de orice, se mai arată în comunicatul de presă. 

COMUNICAT DE PRESĂ

Eurodeputatul PSD, Carmen Avram, atrage atenția că Parlamentul European va vota în această săptămână un document crucial pentru viitorul agriculturii din România și din restul statelor Uniunii Europene.  

“Strategia „FARM TO FORK” (De la fermă la furculiță) va decide, prin votul tuturor europarlamentarilor, dacă  agricultura UE va primi o șansă să continue sau întregul sector va fi afectat. În acest document de interes major, cu prevederi constructive, există și amendamente ce contravin interesului fermierilor români, care au reacționat deja și merită tot sprijinul nostru. Nu putem fi de acord cu reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor și a îngrășămintelor stabilite de strategia Farm to Fork, în condițiile în care țara noastră deja folosește substanțe chimice la un nivel mult inferior mediei europene, tocmai pentru a asigura alimente sănătoase cetățenilor”, a declarat Carmen Avram.  

Europarlamentarul social-democrat a menționat că Delegația Română PSD din Parlamentul European rămâne alături de fermierii români, care au atras atenția recent, în cadrul unei scrisori transmise forurilor europene, că se prefigurează un scenariu sumbru: scoaterea agriculturii UE în afara zonei de competitivitate printr-o micșorare cu 10-15-25% a capacității de producție a diferitelor sectoare, scăderi majore ale veniturilor fermierilor și  creșteri puternice ale prețurilor de consum.  

“România este pregătită să facă schimbări pentru a performa în domeniile cheie de dezvoltare, însă nu poate accepta sacrificarea fermierilor români și a capacității de producție, care ar putea afecta în viitor un sector vital – cel alimentar !“, a mai spus eurodeputatul PSD.  

De asemenea, Delegația Română PSD îi somează pe ceilalți europarlamentari români din PNL, USR și UDMR să pună interesele fermierilor români mai presus de orice. 

Sursa: Partidul Social Democrat

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top