fbpx

Platformă de știri și opinii

Întâlnire de urgență pentru mărirea numărului de paturi cu oxigen, din spitalele dâmbovițene. Ce s-a decis

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

În condițiile în care din ce în ce mai mulți dâmbovițeni sunt infectați cu noul coronavirus, iar presiunea pusă pe sistemul spitalicesc din județ este din ce în ce mai mare, la nivelul Prefecturii Dâmbovița a avut loc o întâlnire de urgență între autoritățile din județ.

În întâlnire s-a decis ca peste 80 de paturi cu oxigen să fie operaționalizate, la nivelul spitalelor din județul Dâmbovița.

“Astăzi, 18 octombrie 2021, la solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, dr. ing. Popa Aurelian, a avut loc o ședință în vederea identificării unor soluții pentru creșterea capacității de paturi cu oxigen în cadrul spitalelor suport COVID-19 de pe raza județului Dâmbovița, având în vedere situația extrem de dificilă din spitale, datorată afluxului de pacienți infecțați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen. La aceasta întâlnire au participat: Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dr. ec. Ștefan Corneliu, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, ec. Cristea Marilena-Luciana, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, jr. Jîjîie Antonel, Secretarul General al Județului, jr.Popa Stănescu-Dănuț Nicolae, Directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, dr. Stoica Sorin, Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Dumitrescu Claudiu, Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, ec. Gheorghe Mihail, Directorul Medical din cadrul Spitalului Municipal Moreni, dr. Codrea Cristian, Managerul Spitalului Orășenesc Pucioasa, jr. Ancuța Adriana, Managerul Spitalului Orășenesc Găești, dr. Belușică Laurențiu, respectiv Primarul Orașului Găești, dl. Grigore Gheorghe.

Astfel, în perioada imediat următoare, managerii spitalelor suport COVID-19 vor întreprinde demersuri în vederea operaționalizării de noi paturi cu oxigen, după cum urmeaza:

– 60 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Găești

– 16 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Pucioasa

– 10 paturi – la nivelul Spitalului Municipal Moreni.

A transmis Prefectura Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top