fbpx

Platformă de știri și opinii

27 de localități din Dâmbovița au trecut de pragul de incidență (covid-19) de 6 la mie, inclusiv 5 orașe. Date la zi – 16 octombrie

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Epidemia de covid 19 cunoaște, și în Dâmbovița, noi recorduri negative, în fiecare zi. În momentul de față, 16 octombrie, sunt nu mai puțin de 27 de localități ce au trecut de pragul de incidență de 6 la mie, un record ce nu a fost atins niciodată, nici în precedentele valuri ale pandemiei de covid-19, în Dâmbovița. Sunt aproape 3000 de dâmbovițeni infectați cu covid-19 ( cazuri active) în momentulde față. Maximul perioadelor anterioare fiind de aproximativ 1800-1900 de cazuri active.

Cea mai mare incidență a cazurilor continuă să fie la Crevedia ( 15,34 la mie), dar creșteri importante se înregistrează aproape în fiecare localitate . Sunt nu mai puțin de 12 localitați ce au trecut de incuidența de 7,5 la mie (prag peste care nu mai sunt prevăzute, legislativ, restricții suplimentare, teoretic doar carantinarea localității putând fi luată în considerare, ca măsură suplimentară).

Cele mai multe cazuri active sunt la Târgoviște, 673 ( 40 de cazuri noi doar în ultimele 24 de ore), unde incidența a urcat până la nivelul de 7,32 la mie.

Din totalul de 89 de localități ale județului, nu mai puțin de 68 sunt în așa numitul scenariu roșu de funcționare, însemnând o incidență a cazurilor de peste 3 la mie.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top