fbpx

Platformă de știri și opinii

Avertizare meteo! Cod portocaliu de ploi (și) în Dâmbovița, timp de trei zile (14-16 octombrie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis mai multe avertizări de tip cod portocaliu și cod galben de ploi, pentru toată jumătatea sudică a țării. Județul Dâmbovița intră sub incidența unui cod portocaliu de ploi abundente, pentru perioada 14-16 octombrie. Doar în zona montană este în vigoare o atenționare de tip cod galben de precipitații.

Conform ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.
      Notă: În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.
      În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

      În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top