Platformă de știri și opinii

Hotărâri CJSU Dâmbovița: Carantină timp de 14 zile (din 14 oct.) la Titu, Crevedia și Vlădeni. Persoanele nevaccinate au drept de circulație doar cu declarație (Documente)

in Actualitate/Sănătate/Social by
Banner

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a propus trecerea în carantină, începând cu data de 14 octombrie, a orașului Titu și a comunelor Crevedia și Vlădeni, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu covid-19, în respectivele localități.

Deczia finală (aprobarea carantinei) va fi luată la nivel național, de către CNSU.

Este pentru prima dată, în cei aproape doi ani de pandemie, când un oraș din Dâmbovița ( în cazul de față Titu) este plasat în carantină.

Conform hotărârii nr. 169/13.10.2021, a CJSU Dâmbovița

Art. 1. (1) Se propune, începând cu data de 14.10.2021, ora 18:00 pentru o perioadă de 14 zile, până în data 28.10.2021, ora 18:00, măsurii de carantină zonală a orașului Titu cu satele aparţinătoare Fusea, Hagioaica, Mereni, Plopu și Sălcuța din județul Dâmbovița.

Model declarație proprie răspundere Titu
  1. În intervalul orar 5:00 – 20:00, în interiorul zonei menționate la art. 1, alin.(2) se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
    a) deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID -19 sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 prin prezentarea documentului care atestă trecerea prin boală;

Se mai precizează în document. Pentru persoanele nevaccinate va fi necesară prezentarea unei declarații pe propria răspundere, pentru deplasarea în afara locuinței ( vezi documente mai jos).

Aceleași reguli se vor aplica ( tot din data de 14 octombrie) și în comunele Crevedia și Vlădeni ( toate documentele mai jos):

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top