fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga a declarat că USR PLUS nu se va lăsa până nu va elimina pensiile speciale ale primarilor. “Așa e etic!”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, a tratat de mai multe ori subiectul pensiilor speciale pentru primari.

În cea mai recentă postare de pe pagina sa de Facebook, parlamentarul a ținut să precizeze că, în pofida faptului că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale primarilor a primit raport de respingere, USR PLUS nu se oprește aici, ci va continua toate demersurile posibile pentru ca aceste pensii speciale să dispară.

Mai devreme sau mai târziu, oricât de greu va fi acest drum, privilegiile nemeritate vor dispărea pentru că așa este etic, subliniază Daniel Blaga.

“Am să fiu cât se poate de scurt: USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensiilor speciale. De ce? Pentru că privilegiile duc la inechitate iar acestea la prăpăstii între oameni. Și nimeni n-ar trebui să-și dorească asta. Azi, timp de o oră, am dezbătut în cadrul Comisiei pentru Administraţie pensiile speciale ale primarilor, un privilegiu votat prin OUG acum 2 ani, pe care am reușit să îl amânăm și pe care îl doream acum eliminat, așa cum ar fi firesc. Din păcate, proiectul a primit raport de respingere, cu tot efortul și votul nostru.

N-am să mint, rezultatul acesta e surprinzător, cu atât mai mult cu cât fiecare partid politic mimează că-și dorește să respecte principiul egalității între oameni. Vă spun atât însă: nu vom renunța. S-ar putea să trebuiască să ne întoarcem la aceste proiecte de zeci de ori. O vom face. Mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea. Nu pentru că ne-am asumat asta, însă, căci nu-i vorba de noi aici. Pentru simplul fapt că așa e etic. Pentru că oamenii merită acest lucru. Pentru ei, continuăm. Ori de câte ori va fi nevoie.”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top