fbpx

Platformă de știri și opinii

Anunțuri importante legate de vaccinul anti covid-19. Stimuli financiari și vaccinare și pentru cei care au făcut vaccinuri neaprobate în UE

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Persoanele vaccinate în alte ţări cu seruri anti-COVID-19 care nu sunt recunoscute în România, gen Sinovac, Sinopharm, Sputnik, se pot revaccina, la cerere, în România, cu vaccinurile agreate la nivel european după minimum 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri, a anunţat marţi, 12 octombrie, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiță

“Un alt subiect pe care aş vrea să îl aduc în atenţia dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi, ca atare, nu sunt recunoscute şi folosite în România. În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri. Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

“Am propus ca fiecare medic de familie să sune toti pacienții din lista proprie și să le recomande, în urma evaluării istoricului medical, vacinarea celor eligibili din punct de vedere medical. (…) sper să avem o implicare mai mare a medicilor de familie, inclusiv în a aduce mai mulți oameni la vaccinare”, a declarat tot Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Foto- Andrei Baciu și Valeriu Gheorghiță ( 12 octombrie 2021)

Centrele de vaccinare încep să primească voucherele promise de autorități pentru cei care își finalizează acum schema de vaccinare anticovid.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, tichetele au început deja să fie livrate.

”Voucherele au fost livrate deja în 8 judeţe, azi se livrează la nivelul Municipiului București în jur de 15.000 de vouchere. Alte 10 județe sunt în curs de desfășurare a livrărilor. Alte 12 județe vor primi zilele viitoare. Așadar, s-a finalizat achiziția de către DSP de vouchere”, a declarat Andrei Baciu, în cadrul conferinței de presă.

Astfel, cine se vaccinează acum primește 5 vouchere de 20 lei, în total 100 lei pentru cine se vaccinează complet în această perioadă.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top