fbpx

Platformă de știri și opinii

Un meci cât o finală: România – Armenia, astăzi, ora 21.45

in Sport by
Banner

România primește azi vizita Armeniei, în cadrul unui meci extrem de important pentru calculele calificării la Campionatul Mondial din 2022. Jocul e programat la ora 21.45, pe Stadionul Steaua (foto), unde sunt așteptați peste 15.000 de suporteri ai României.

Înainte de antepenultima confruntare a tricolorilor din grupa J, aceștia se clasează pe locul 4, cu 10 puncte, la două lungimi distanță de armeni, care au același punctaj ca Macedonia de Nord. Lider este Germania, cu 18 puncte.

Un aspect important de luat în considerare este golaverajul, primul criteriu de departajare în cazul în care echipele termină cu același număr de puncte. România are +2, în timp ce Armenia înregistrează un record negativ de -2, iar Macedonia de Nord stă de departe cel mai bine, cu +9. 

Mirel Rădoi se confruntă și cu câteva probleme de lot înainte de duelul de pe Stadionul Steaua. George Pușcaș este suspendat după cartonașul galben primit cu Germania, iar în compartimentul defensiv Andrei Burcă și Ionuț Nedelcearu au șanse mici să joace, întrucât sunt accidentați. 

Cu toate acestea, veștile bune vin din partea lui Alexandru Maxim și Alexandru Cicâldău, fotbaliști care nu au putut fi titularizați cu Germania din cauza unor accidentări ușoare, dar care s-au antrenat normal și pot fi introduși pe teren cu Armenia din primul minut. 

De partea cealaltă, armenii reprezintă un adversar imprevizibil, întrucât folosesc mai multe sisteme de joc. În ultimele patru meciuri au jucat atât cu 4-2-3-1, cât și cu 4-1-4-1, iar în confruntarea din martie, pierdută de România cu 2-3, echipa pregătită de Joaquin Caparros a folosit 4-4-2.

Totuși, un lucru cert este că cel mai bun jucător al lor este Henrikh Mkhitaryan, fotbalist aflat sub comanda lui Jose Mourinho la AS Roma, cotat la 15 milioane de euro. 

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top