Platformă de știri și opinii

Declarațiile parlamentarilor USR PLUS de Dâmbovița după ce Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Senatorul Dragoș Popescu și deputatul Daniel Blaga, reprezentanții USR PLUS Dâmbovița în Parlamentul României, au reacționat după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Dragoș Popescu speră ca PNL și UDMR să dea dovadă de responsabilitate pentru a putea fi reformată Coaliția de guvernare, iar Daniel Blaga subliniază că USR e mai mult decât pregătit să își asume responsabilitatea guvernării.

„Președintele l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim ministru, mandatându-l să formeze un nou guvern.

Sper ca PNL și UDMR să dea dovadă de responsabilitate și să aleagă să reformăm împreună Coaliția, pentru a putea începe să scoatem România din criză.

Prioritățile sunt clare: învingerea pandemiei, implementarea reformelor așteptate de către români și, firește, PNRR – o șansă pe care țara noastră nu-și permite să o rateze.

Propunerile cu care am mers astăzi la consultări, aici: https://bit.ly/3BwYrQM„, a scris senatorul Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

„Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloş pentru funcția de prim-ministru și l-a mandat să formeze un nou guvern. USR, partidul din care fac parte, e mai mult decât pregătit să-și asume responsabilitatea guvernării în această perioadă atât de complicată pentru noi toți. Sunt astfel convins că negocierile cu PNL și UDMR pentru refacerea Coaliției vor începe imediat, pentru că e esențial să găsim cele mai bune soluții, cât mai rapid, pentru a putea scoate România din criză în care se află.

În orele care urmează va avea loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR. Știu, vorbim de o responsabilitate mare într-o perioadă de cumpănă dar am mare încredere în Dacian și în restul echipei și sunt convins că împreună vom reuși să depășim această situație.”, a transmis deputatul Daniel Blaga pe Facebook.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu, Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top