fbpx

Platformă de știri și opinii

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița, ar putea fi parte din delegația social democrată de la negocierile cu Klaus Iohannis

in Politică by
Banner

În dimineața zilei de luni, 11 octombrie, se fac ultimele calcule politice înainte de întâlnirile programate astăzi la Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare. Consultările au ca scop desemnarea unui nou premier, ce să formeze Gvernul, după ce moțiunea de cenzură, adoptată de Parlament, a dus la demiterea Guvernului Cîțu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat zilele trecute că partidul său nu va susţine un guvern minoritar, considerând că soluţia ar fi un guvern de tehnocraţi până la alegeri anticipate. „PSD nu va susţine un guvern minoritar”, a subliniat Ciolacu. El a adăugat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt soluţia în acest moment şi, până la acestea, un guvern de tehnocraţi. Guvernul de specialiști ar urma să conducă România în perioada noiembrie 2021- martie 2022.

Foto- Corneliu Ștefan si Marcel Ciolacu ( martie 2021)

Din delegația social democraților ce ar trebui să meargă la Cotroceni fac parte, conform unor surse, Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Ionuț Pucheanu – primarul Galațiului și Corina Ene – primar în comuna bihoreană Căbești, alături de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Începând cu ora 10:00 (11 octombrie), PSD se întâlnește într-un Consiliu Politic Național, în care se decide atât strategia cât și mandatul și reprezentanții PSD ce vor merge la întâlnirea de la Cotroceni.

Partidele vor merge la Palatul Cotroceni la următoarele ore:

Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal;

Ora 13:00 – Partidul Social Democrat;

Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România;

Ora 16:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor;

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România;

Ora 17:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top