fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Titus Corlățean, întâlnire cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a participat pe data de 6 octombrie 2021 la întâlnirea membrilor Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României cu E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, în calitate de vicepreședinte al acestui grup.

​În cadrul întrevederii, senatorul Titus Corlățean a ridicat o serie de teme de interes bilateral, circumscrise Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie, aflat în prezent intr-un proces de negocieri, a cărui finalitate va fi reconfigurarea și aprofundarea acestuia.

“Am menționat drept teme prioritare: aranjamentele post-Brexit și cooperarea UE-Marea Britanie, agenda trans-atlantică, referindu-mă la necesitatea complementarității pozițiilor europene și nord-americane și am propus stabilirea unui mecanism de consultări politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe, prin care să fie identificate și puse de acord noi capitole în cadrul Parteneriatului Strategic reconfigurat, care să lărgească substanța actuală a Parteneriatului axat în primul rând pe dimensiunea de securitate, cu teme precum: cercetare, inovare, inteligență artificială, noi tehnologii, combaterea amenințărilor hibride, lupta împotriva amenințărilor cibernetice, protecția mediului.
​E.S. dl Andrew Nobel a apreciat drept oportună identificarea și punerea în valoare a unor noi capitole de colaborare în cadrul viitorului Parteneriat Strategic, subliniind că dimensiunea europeană și euro-atlantică va sta la baza acestuia.
Convorbirile au avut un caracter de substanță, prin intervențiile membrilor Grupului de prietenie și respectiv ale ambasadorului britanic și s-au desfășurat în termeni amicali și de parteneriat. Nu au lipsit, evident, subiectele de interes pentru comunitatea românească numeroasă din Marea Britanie.”, a transmis senatorul Titus Corlățean.

Sursa: Facebook Titus Corlățean

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top