Peste 60 de echipaje la întrecerea de off-road de la Șotânga. Organizator: “Dacă vremea va fi rea, vom opri concursul”

in Sport by
Banner

Un week-end plin pentru împătimiții competițiilor off-road, cu ocazia etapei a 5-a din Campionatul Național, ce va debuta vineri, 8 octombrie, la Șotânga, și se va încheia duminică, 10 octombrie. Detalii despre aceasă întrecere au fost oferite de organizatori într-o conferință de presă care a avut loc miercuri dimineață, la Hotel Valahia Târgoviște.

Competiția Corb Adventure Days a ajuns la a 8-a ediție. Traseele vor avea între 60 și 80 km lungime și vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare. Startul și finish-ul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby.

Toate vor avea loc în Șotânga, Dâmbovița. Vor fi 600 kilometri de traseu pentru cele 4 clase înscrise – Standard, Open, SSV și Extrem. La clasa Standard, echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 80 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu, dar cu același număr de kilometri.

Concurenții clasei Open vor avea de parcurs zilnic un traseu de aproximativ 60 de kilometri. La Clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe distanța pe care o vor parcurge într-o zi, în timp ce la SSV (Side by Side), sportivii vor avea tot un traseu zilnic de 60 kilometri. Clasa Hobby este categoria pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road.

Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu de aproximativ 80 de kilometri. Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

La probă sunt acceptate doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea mai multe probe speciale, stagii de navigare, dar și aplicații practice (teorie și practică privind ABC-ul în off road). Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road. CORB 44 anunță că va modifica traseele și orarul competițional, dacă starea vremii va periclita desfășurarea etapei în condiții de siguranță, mergându-se până la oprirea competiției, dacă va fi cazul.

Banner