fbpx

Platformă de știri și opinii

Controale ample, ale polițiștilor, și în Dâmbovița, în weekend-ul ce vine. Se verifică respectarea noilor norme de prevenire covid-19

in Actualitate by
Banner

Noile norme stabilite de autorități, din seara zilei de joi, 30 septembrie ( detalii aici-Bazar Media), pentru stopare răspândirii epidemiei de covid-19, pe teritoriul României, vor aduce și controale mai ample ale polițiștilor dâmbovițeni. Începând din weekend-ul ce urmează respectarea noilor restricții va fi verificată și în Dâmbovița, în special în localitățile unde incidența cazurilor a trecut de 6 la mie (n.r.momentan doar Tărtășești și Cornățelu, în județul Dâmbovița), dar nu numai aici.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița:

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie, fiind pregătiți să intervină ori de câte ori situația o va impune.

Forțele de ordine vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale, precum și pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale în vigoare pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Informăm cetățenii cu privire la faptul că, prin Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 76 din 30 septembrie a.c., s-a propus ca în toate localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Aun transmis polițiștii dâmbovițeni. În afară de aceste restricții, cei de la IPJ Dâmbovița au mai aminitit și alte câteva amănunte, importante pentru populația județului:

“Persoanele vaccinate care pot participa la activitățile precizate mai sus sunt cele pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi de lucru cu publicul în condiţiile prezentei hotărâri, au obligaţia de a verifica la intrarea în locaţie, prin personalul propriu, documentele prevăzute la alin. (2) din Hotărârea nr. 76 din 30 septembrie a.c., şi de a nu permite accesul în incintă în lipsa acestora sau dacă certificatul digital al UE privind COVID-19 prezentat este eliberat ca urmare a testării antigen sau RT-PCR.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top