fbpx

Platformă de știri și opinii

Turiști în pericol în Bucegi, ajutați de Salvamont Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

În seara zilei de 24 septembrie 2021, în urma unui apel venit din partea Dispeceratului Național Salvamont,  echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost anunțată că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strungă – Podul cu Flori, acuză stări de vomă.


Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montană Peștera, formată din patru salvatori, o echipă de prim răspuns (2 salvatori) și o echipă de transport (2 salvatori), ajungând la victimă în aproximativ 35 de minute.
După evaluarea medicală,  echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică (din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute).


Toți cei patru turiști au fost transportați in condiții de sigurant de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui. 
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile și  lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumatate, timp in care victima împreună cu grupul și bagajele acestora  au fost transportate pedestru pe o zona de abrupt, până la utilaje. 


Nu uitați, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților!
Telefoane utile:- Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685- Dispeceratul National Salvamont 0725826668 (0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană- 112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

Au transmis cei de la Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top