fbpx

Platformă de știri și opinii

Tânărul profesor Florentin Gheorghe vrea să mediteze gratuit, pentru Evaluarea Națională, un elev fără posibilități

in Actualitate/Educație/Social by
Banner

Gest impresionant din partea tânărului profesor târgoviștean Florentin Gheorghe.

Florentin predă limba și literatura română și a devenit cunoscut pe internet deoarece are un vlog în care explică, pe înțelesul tuturor, formele corecte ale cuvintelor.

Zeci de mii de persoane, copii și adulți, urmăresc cu interes vlogurile lui Florentin-Profu’ de română, acestea fiind gratuite. Tânărul a făcut performanță în toate școlile în care a ajuns să predea, inclusiv în mediul rural,  la unități de învățământ în care elevii au îndrăgit din prima clipă modul său de lucru  și au înregistrat remarcabile progrese ale rezultatelor școlare.

Tânărul dascăl reușește să uimească din nou, iar pe lângă profesionalism îl caracterizează foarte bine altruismul. De această dată, tot gratuit, Florentin a ales să sprijine un copil care simte că ar avea nevoie de meditații pentru a putea promova Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, dar al cărui familie nu își permite să îl susțină financiar.

Însăși modalitatea prin care profesorul Florentin Gheorghe îl va alege pe elevul care va beneficia gratuit de meditații la limba și literatura română este ingenioasă și încurajează creativitatea. Astfel, cei care știu că au nevoie de ajutor, sunt rugați să îi transmită profesorului Florentin Gheorghe, prin Whatssapp, o compunere scrisă de mână din care să reiasă o scurtă prezentare a lor, dar și motivul pentru care își doresc să studieze suplimentar.

Data limită pentru trimiterea compunerilor este 24 septembrie. Îl felicităm pe profesorul Florentin Gheorghe pentru gestul frumos și suntem convinși că elevul care se va bucura de explicațiile sale va trece cu bine de examenul de Evaluare Națională.

Iată și mesajul transmis de profesorul Florentin Gheorghe pe pagina sa de Facebook

„Dragii mei,
Pentru că verbul „a oferi” mi se pare mai important decât „a primi”, vreau să dau ceva în schimbul lucrurilor bune pe care le-am primit de-a lungul timpului.

Astfel, voi alege un elev de clasa a 8-a care nu își permite financiar să facă meditații și îl voi ajuta, fără bani, desigur, să se pregătească pentru Evaluarea Națională, la limba și literatura română.

Cum voi face selecția? Cei din Dâmbovița, care pot veni în Târgoviște (pentru că vreau ca pregătirea să se desfășoare față în față), îmi pot trimite pe WhatsApp (0761627634) o compunere de cel mult o pagină (scrisă de mână), în care se prezintă (nume, vârstă, de unde este, pasiuni, aspirații de viitor etc.) și în care menționează de ce își doresc să facă pregătire.
Pot trimite „scrisorile de intenție” până vineri (n.r. 24 septembrie). 

Dacă știți pe cineva care are nevoie de ajutor, puteți răspândi informația.”

Sursa: Facebook Florentin-Profu’ de română

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top