fbpx

Platformă de știri și opinii

„Sănătate pentru Dâmbovița” – apel la responsabilitate lansat de președintele CJD Corneliu Ștefan

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Miercuri, 22 septembrie, Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a organizat, dezbaterea publică „Sănătate pentru Dâmbovița”.

Desfășurată la inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dezbaterea a punctat subiecte importante din domeniul sanitar, atât din județul Dâmbovița, cât și din întreaga țară.

Dezbaterea a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din municipiul Târgoviște, iar alături de președintele Corneliu Ștefan s-au aflat: vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, preşedintele Comisiei pentru Sănătate din cadrul Senatului, profesor Adrian Streinu-Cercel, reprezentanți ai autorităților publice, ai sistemului medical, ai industriei farmaceutice, parlamentari, consilieri județeni și un numar foarte mare de primari.

Dezbaterea publică a fost transmisă live, pe Facebook, de Consiliul Județean Dâmbovița. Astfel, invitații care nu s-au putut alătura fizic au fost prezenți la eveniment online, prin intermediul aplicației Zoom. Tot prin intermediul internetului a participat și profesorul universitar doctor Alexandru Rafila, invitat de onoare al evenimentului.

Cu acest prilej, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a tras un semnal de alarmă cu privire la importanța susținerii sistemului sanitar: „Înainte de toate, vreau să le mulțumesc tuturor participanților pentru prezență – și celor care sunt în sală, dar și celor din mediul online. Vreau să salut prezența în sală a domnului profesor universitar doctor Adrian Streinu Cercel, senator, și să îi mulțumesc mult, de asemenea, pentru participare. A venit cu ocazia acestei dezbateri, pentru prima dată în județul Dâmbovița. Îi mulțumesc domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila, deputat, care este alături de noi prin sistemul electronic. Suntem peste 300 de oameni la această dezbatere publică. Această dezbatere publică nu are culoare politică. Așa cum am spus din prima zi de mandat, sănătatea nu are culoare politică. Sunt convins că, din această dezbatere, vor ieși ideile cele mai bune pentru sănătatea dâmbovițenilor.

Ne aflăm astăzi, aici, pentru că sistemul sanitar trebuie susținut. Și eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, și dumneavoastră, care reprezentați sistemul de sănătate, vrem să fim alături de dâmbovițeni, alături de toți cei care au nevoie de noi”.

De asemenea, Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei pentru Sănătate din cadrul Senatului, a vorbit despre valul patru al pandemiei și măsurile restrictive reintroduse la nivel național, subliniind importanța vaccinării.

Mesaje importante despre domeniul sănătății au mai transmis: managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România, dar și parlamentarii de Dâmbovița.

După luările de cuvânt s-a iscat un dialog constructiv între autorități și reprezentanții sistemului medical din județul Dâmbovița.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top