fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul susține propunerea legislativă a senatorului Dragoș Popescu privind îmbunătățirea calității aerului

in Parlament/Politică/Sănătate by
Banner

Dragoș Popescu, senator USR PLUS de Dâmbovița, anunță cu bucurie faptul că Guvernul susține modificarea pe care a propus-o referitor la Ordonanța de Urgență nr. 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora.

Senatorul dâmbovițean propune un mecanism simplu de interzicere a achiziționării de fracții metalice, feroase și neferoase, de către operatorii economici, de la persoanele fizice pentru a stopa execuții extrem de nocive pentru mediu și sănătatea publică.

Propunerea legislativă depusă de Dragoș Popescu a primit deja avize favorabile de la Consiliul Economic și Social și de la Consiliul Legislativ.

“Mai puțină poluare înseamnă o șansă în plus la sănătate sau o veste care mă bucură foarte mult și pe care o împărtășesc cu dumneavoastră, acum:

Inițiativa mea pentru modificarea și completarea art.1, alin. (1) al Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora a primit susținerea din partea Guvernului! Propunerea legislativă pe care am depus-o și care a primit deja avize favorabile de la Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ are ca scop împiedicarea achiziționării metalelor obținute prin prelucrarea termică sau chimică a materialelor compozite.

Pe scurt, încerc să combat o practică răspândită în țara noastră, ce constă în arderea anumitor materiale pentru a vinde mai apoi metalele rezultate din aceste procedee. Problema? Poluarea excesivă și pericolul real al îmbolnăvirii unor întregi comunități atunci când o astfel de practică e realizată într-un spațiu de mari dimensiuni și automat la scală largă.

Concret, propun un mecanism simplu de interzicere a achiziționării acestor fracții metalice, feroase și neferoase, de către operatorii economici, de la persoanele fizice. Măsura se impune pentru a stopa astfel de execuții extrem de nocive pentru mediu și sănătatea publică deopotrivă., cu atât mai mult cu cât ne confruntăm, la nivelul mediului urban, cu niveluri din ce în ce mai mari de poluare, autoritățile raportând frecvent efecte negative asupra cetățenilor. Astfel, stoparea acestor arderi se impune acum, nu mai târziu, căci sănătatea comunităților trebuie să primeze.

Sper ca această măsură să se reflecte în realitate prin diminuarea poluării din România și scăderea deceselor premature din cauze asociate poluării. Voi depune mai departe toate eforturile pentru ca în România să putem avea un aer cât mai curat, încercând să îmbunătățesc legislația în acest domeniu.

PS: Las aici un material video de la întâlnirea-dezbatere pe tema calității aerului, cu promisiunea că aceste întâlniri vor continua și astfel vom putea identifica cele mai bune idei și soluții.”, a transmis senatorul USR PLUS de Dâmbovița pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu 

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top