fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița printre județele cu cei mai puțini medici ATI, din țară. Sunt doar 8

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Colegiul Medicilor din România a anunțat, la solicitarea celor de la news.ro, că în momentul de față, în România, sunt doar 1.884 de medici cu liberă practică în specialitatea anestezie şi terapie intensivă (ATI). Dintre aceștia ,doar 8 sunt în județul Dâmbovița, unul dintre județele cu cel mai mare deficit de personal ATI din țară.

Conform sursei citate cei mai mulţi medici ATI activează în Capitală, 523, urmată de Cluj cu 165 şi de Timiş, cu 147. Cei mai puţini medici de ATI sunt în Călăraşi, 3 la număr.

Sursa foto grafic-news.ro

Urmează județele Tulcea, Giurgiu și Ilfov, cu câte 6 medici ATI si apoi Dâmbovița cu doar 8 medici ATI.

Tot conform sursei amintite peste 6.000 de medici de toate specialităţile au solicitat în ultimii cinci ani documentaţia necesară pentru a profesa în afara ţării.

Prof.Dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de ATI, a declarat că  numărul de personal medical din secţiile de ATI este cel mai mare din toate secţiile existente într-un spital, fiind necesar un medic de ATI la 2, 3, maximum 4 paturi de ATI.

Foto- SJUT Arhivă

În actualul context epidemilogic nevoia de personal medical în secțiile ATI ( în special cele covid) este mult mai mare decât de obicei. În Dâmbovița, în data de 22 septembrie erau internați în spitale 102 pacienți ( forme medii și grave de covid-19), iar 8 pacienți erau internati în secțiile ATI covid. ( în principal la SJUT).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top